Capricorn

Capricorn ble startet i februar 1989 – og het de første årene ‘Sørstats-Rock’.

Initiativet til dette – og de første programlederene var Bjørn Storeide og Morten Lund.

Bendt Nylender kjørte teknikk til å begynne med – men etterhvert lærte Bendt opp Kjetil Furuberg i teknikken.

Ettersom dette var samme året som men begynte å arrangere CapricornJam’er på Castrum og det var de samme personene som var involvert i dette som i radioprogrammet og platesamlerklubben Capricorn 88 – så forslo den gangs Redaktør i Radio Kongsvinger, Lars Tyholdt; at man forandret navnet på  radioprogrammet til å stemme overens med med Jam-arrangøren – som ‘alle’ på den tiden visste hvem var.

Det ble gjort og programmet og ‘klubben’ og arrangøren gikk nå under navnet Capricorn.

Etterhvert ble det veldig populært blandt klubbens medlemmer å få være med å lage radio-program og vi ble mange – både innenfor og utenfor kllubben som deltok i detta arbeidet.

Her er et forsøk på å navngi alle som har vært innom studioet til Radio Kongsvinger og laget radioprogram for Capricorn :

Bjørn Storeide, Morten Lund, Kjetil Furuberg, Bjørn Lund (også som tekniker), Morten ‘Wolf’ Storeide, Uno Ellingesen, Morten Andreassen, Eivind Huseby, Christer Folke Westlund, Ketil Armand Berg, Vigdis Stokker Jensen, Paul Larsson, Thor E. Martinsen, Vidar Ruud (Fra platebutikken Capricorn Records i Glåmmengata)  Thomas Mårud og samboer – samt at Thomas brukte å ha med en som het Torp (og som vi mangler fornavnet på), Stig Åsheim, og Trond Sand.

Etterhvert ble Asgeir Norheim vår faste tekniker og på den stolen satt han trofast til han ble syk.

I dag er det Kjetil Furuberg som har Capricorn ‘den ene helga’ – noen ganger med hjelp av Christian Meyer – Og ‘The Storeides’ som har ‘den andre helga’. (Bjørn, Jimi og Tim Robin)

I tillegg hender det at Lorentz Moe, og andre gjester oss med egne program der de har med egne gjester.