Denne sommeren reiser Lokalradioene i Innlandet på turné. Marit Amundsen og Merethe Wagelund skal vise veg om hva som finnes av opplevelser i vårt nye store fylke fra en bobil.

Lokalradioene i Innlandet satser for første gang stort på sommeren. I fire uker fra 28. juni reiser lokalradioene på turné i Innlandet. Tanken er at fastboende skal bli bedre kjent med sitt nye store fylke, og at turister skal få vite mer om hva de kan oppleve her.

– Dette gleder vi oss veldig til. Lokalradioene i Innlandet har suveren dekning fra Bjorli og Røros i nord til Minnesund og Eidskog i sør. Totalt har de 7 radiokanalene i grupperingen om lag 70.000 ukentlige lyttere. Nå skal vi gjøre vårt for å lage innlendinger av oss, sier Bjørn-Martin Brandett, daglig leder hos Lokalradioene i Innlandet.

Grupperingen består av Radio Kongsvinger, SolørRadioen, ElverumsRadioen, TrysilRadioen, ØsterdalsRadioen, HamarRadioen og GudbrandsdalsRadioen.

Marit Amundsen kommer fra Ottestad, og har blant annet jobbet som reporter for Kanal 24 i Hedmark og Oppland. Hun kjenner det nye fylket godt fra før, men ser frem til å bli enda bedre kjent. Merethe Wagelund kommer fra Trøndelag, har 12 års erfaring som journalist og fotograf, og gleder seg til å bli kjent med Innlandet.

– Det blir veldig spennende å reise rundt i Innlandet. Marit og jeg har lenge snakket om at vi ville gjøre noe sammen som journalister. Vi bestemte oss for å søke på disse stillingene, og ser veldig frem til å komme i gang, sier Wagelund.

Marit har studert reiseliv, og er opptatt av å finne de artige og kuriøse sakene. De to tar gjerne imot tips til hva de bør dekke på ferden rundt i Innlandet.

– Gjennom sommeren skal vi besøke 20 ulike plasser i fylket, og selv ser jeg veldig frem til å høre hva som finnes av opplevelser i Innlandet. Etter sammenslåingen mellom Hedmark og Oppland må jeg innrømme at jeg ikke kjenner fylket mitt like godt lenger. Med denne sommersatsingen håper jeg at vi kan hjelpe andre som føler seg litt i samme situasjon, sier Brandett.

Sendingene kan høres på de 7 ulike lokalradioene til Lokalradioene i Innlandet hverdager fra klokka 10.00 til 14.00 fra mandag 28. juni. Kanalene sender på FM, DAB og Internett. I disse fire ukene skal vi besøke Kongsvinger, Magnor, Sand, Flisa, Svullrya, Elverum, Innbygda, Elgå, Tynset, Folldal, Hamar, Helgøya, Løten, Stange, Lom, Ringebu, Lillehammer, Bjorli, Gjøvik og Fagernes.