Nå kan du spille radiobingo på skjerm

Radiobingoen fornyer seg og møter framtida.

Hver tirsdag kveld samles flere hundre bingospillere seg foran Solørradioen. Nå er flere nyheter i havn for å forbedre det tradisjonsrike spillet og gjøre det mer tilgjengelig – alt for at enda flere skal få muligheten til å bli med.

Nå kan du nemlig spille radiobingo via nettbrettet ditt eller dataskjermen din.

– Dette er perfekt for deg som er student og bor langt unna, om du er på hytta eller om du ikke rekker til butikken for å kjøpe bingoblokker. Vi håper dette kan rekruttere enda flere spillere, særlig de unge. Dessuten bidrar du også til et mindre papirforbruk, sier ansvarlig redaktør i Solørradioen, Bjørn-Martin Brandett.

Inntil nyttår måtte man, ifølge forskriftene, skrive ut bingoblokkene som ble kjøpt digitalt på nett. Dette er en sak Norsk Lokalradioforbund har jobbet med i over lengre tid for å endret på.

KRYSS AV PÅ ÈN AV BLOKKENE

Kravet er at du logger inn via betalingstjenesten Vips for å bekrefte at du er over 18 år. Deretter kan du spille via skjerm. Brandett anbefaler ikke å spille bingo via mobilen, da skjermen er liten og det kan skape trøbbel dersom du må ringe for å si: «BINGO!».

Med den nye løsningen kan spilleren enkelt klikke på rett tall for å krysse av, og har du kjøpt flere bonger kan du sveipe mellom dem. Dessuten blir alle riktige tall krysset av samtidig, slik at dersom det er bingo på én bong som du har liggende lenger bak, vil du likevel bli varslet. Slik vil du aldri gå glipp av en bingo.

I tillegg er også appen og nettsida til radiobingo.no klar til bruk. Her kan spilleren kjøpe bingohefte og krysse av.

Radiobingo på Solørradioen er hver tirsdag klokka 21 – DAB/FM og nettradio.