Lokalradio står fortsatt sterkt i Innlandet

Lyttertallene for 1. kvartal 2020 fra Kantar TNS viser at lokalradio beholder posisjonen sin i Innlandet. Lokalradio måler seg med distriktssendingen til NRK.

Lokalradioene i Innlandet AS driver de fleste lokale radiostasjonene i Innlandet, og samarbeider også med Radio Randsfjord og Radio Toten. Samlet har kanalene rundt 75.000 ukentlige lyttere i det nye fylket.

– HamarRadioen er fortsatt fylkets største lokalradio. Det har selvsagt sammenheng med at regionen kanalen opererer i er tettest befolket. Hele 20.394 personer lytter ukentlig på HamarRadioen, i følge tallene fra Kantar TNS, sier Bjørn-Martin Brandett, daglig leder hos Lokalradioene i Innlandet.

Fylkesoversikten er fortsatt brutt ned på de gamle fylkene. I Hedmark har lokalradio samlet 34.038 daglige lyttere. Til sammenligning har NRK P1 Innlandet 34.057, mens P4 har 22.861 lyttere.

– At vi hevder oss mot NRK P1 Innlandet er vi selvsagt svært stolte over. Rikskringkasteren har et helt annet apparat enn oss både da det gjelder mannskap og distribusjon. Konseptet vårt er lokal lokalradio, og det viser seg at folk fortsatt er opptatt av hva som skjer i nabolaget, sier Brandett.